Viktors Tihonovs: mazais cinītis, kas visiem maisās pa kājām
Publicēts 8. oktobrī, 2008.
Apsveicu Viktoru Tihonovu ar īpašu talantu: mūžīgi iekulties visādās nepatikšanās! :) Jāatzīst, ka Viktors pelnījis īpašu cieņu: viņš konsekventi ietur savu nostāju, savu līniju, neraugoties ne pretinieku skaitu, ne spēku, un spēj savu pozīciju racionāli pamatot. Tā kā viņš ir viens ar ārkārtīgi nedaudziem atbalstītājiem, kurpretim viņa ienaidnieki ZAP (Zvērinātu Advokātu Padomē) ir bariem, ir interesanti pavērot, kā Viktors cīnās pret saviem daudzajiem oponentiem.

Atgādināšu: kāds tagad jau piemirsts TV raidījums pārraidīja Tihonova telefonsarunas ar klientu — tolaik Latvijā lielāko zemes īpašnieku Gati Saknīti. Atklājās, ka Saknītis Tihonovam nemaksāja par darbu, un (lai arī turpmāk varētu nemaksāt) ierakstīja telefonsarunas, pie tam nelikumīgi, lai varētu šantažēt Tihonovu. Bet pārmetumus (pie tam paša kolēģi) izvirzīja advokātam, un par ko? Par to, ka viņš privātā sarunā lamājies ar Saknīti un teicis, ka pa velti neviens nestrādā!

Jaunais, spurainais Tihonovs ar ierosināto disciplinārlietu nebija mierā un strīdējās ar Disciplinārlietu komiteju. Komitejā balsis sadalījās 3:4 Viktoram par labu, bet kādā reizē, kad vienu no komitejas balsīm «aizmirsa» uzaicināt uz sēdi, balsis sadalījās 3:3. Tā kā asinskāro triju pusē atradās arī komitejas priekšsēdētājs, lēmums skaitījās pieņemts, bet ZAP to atkal neatbalstīja. Šogad notikušajā ZAP kopsapulcē Viktors noreferēja par saviem uzskatiem un to, ka neko nav pārkāpis. To padzirdot, Gobzems paziņoja, ka vākšot parakstus «referenduma» ierosināšanai Tihonova izslēgšanai no advokatūras. Kad nu savākt izdevās tikai 25 parakstus un «referendums» izgāzās, steigšus paralēli Disciplinārlietu komitejai uzveidoja vēl vienu — Ētikas komiteju. Sākotnēji bija ieplānots, ka tā nodarbosies ar tīri teorētiskiem jautājumiem par ētiku un atbildību advokātu savstarpējās attiecībās un ar klientiem utt. Taču ko mēs redzam? Vienīgais, ko Ētikas komiteja ir izdarījusi — ierosinājusi kārtējo Tihonova izslēgšanas mēģinājumu, kas nu vakar beidzot ir piepildījies: ZAP valde izslēgusi Tihonovu no advokatūras.

Vienīgā nelaime ir tāda, ka izslēgšana no kaut kurienes ir administratīvais soda mērs. Bez tam Senāts jau kādu laiku atpakaļ ir nospriedis, ka ZAP ir valstiska institūcija, ņemot vērā, ka tā ir tāda vienīgā un ka to valstiski regulē pat speciāli izdots Advokatūras likums. Kā mēs visi zinām, administratīvo sodu var uzlikt tikai gada laikā pēc pārkāpuma izdarīšanas. Droši vien cietušais jau raksta prasību Administratīvajai rajona tiesai ;)

Katrā gadījumā apsveicu Viktoru ar apskaužamo talantu izraisīt vētrainas kolīzijas par neko — un iziet no situācijām kā uzvarētājam. Vismaz prieks, ka ir viens latvietis, kas taisa karjeru, nebučodams citiem frakai ļipu.

Komentāri (1)
uzmetis: Adv. Lik. 37.pants

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes lēmuma par zvērināta advokāta izslēgšanu, atstādināšanu vai atskaitīšanu no advokātu skaita vai par zvērināta advokāta darbības apturēšanu pārsūdzēšana neaptur šā lēmuma darbību līdz dienai, kad stājas spēkā galīgais nolēmums lietā.

Tihonovs pieteikumā tiesai nav prasījis akta darbības apturēšanu, tādējādi iznāk, ka viņš nevar darboties advokatūrā neatkarīgi no pieteikuma iesniegšanas, līdz kamēr tiesa ar lēmumu akta darbību apturēs (bet kas teica ka tiesa apturēs?)
09/11/2008 12:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: