Valsts institūcija pati pārbijusies no tā marazma, kuru cenšas iebarot presei…
Publicēts 9. oktobrī, 2010.
Ja gribam pateikt kaut ko neērtu vai neparastu publiskajā vidē, mēs izmantojam pseidonīmus — tā ir mūsu tautas tradīcija, kas aizsākusies jau savulaik jaunlatviešu un 1905. gada revolūcijas laikā, ne tikai interneta laikmetā.

Bet ko lai dara, ja tagad jau arī viena valsts institūcija ir tā pārbijusies no sava sakāmā, ka nespēj to pateikt atklātā tekstā pat ne žurnālistiem, kur nu vēl tautai?

Šeit es runāju par Finansu ministrijas izveidoto klipu sēriju, kas parādās ik pa laikam internetā brīžos, kad FM nākas saskarties ar vajadzību skaidrot tautai acīmredzami neizdevušos darbus. Tādās reizēs FM ņem palīgā naivus, muļķīgus un ne pārāk profesionāli uztaisītus animācijas klipiņus, kurus internetā izvietojot it kā vīrelis, kas saucoties — ne vairāk un ne mazāk — Jānis Komikss… Klipiņos parādās neslēpta monetārisma un tirgus fundamentālisma propaganda, kura pēc sava truluma atgādina padomju laiku aģitpropu. Atšķirība varbūt tāda, ka padomju propaganda tomēr bija mākslinieciski nostrādāta.

Mediju darbinieki reizēm saņem kritiku par to, ka nespēj sarežģītas ekonomiskās norises izskaidrot plašai publikai saprotami. Bet ko lai mēs darām, ja FM ir tā pārbijusies no savas publiskojamās vēsts, ka pat nespēj izlikt priekšā kādu vienu runaspersonu, tās vietā tiražējot anonīmus klipus? Jo skaidrs, ka sabiedrībai nav pilnīgi neviens ekonomisks, teorētisks vai emocionāls iemesls ticēt, ka starptautiskās finansu oligarhijas uzspiestā dienaskārtība neturpina gremdēt valsti, iespiežot to arvien dziļāk parādu slogā. Tad nu FM ir izgudrojusi pati savu «meteorīta» tipa marazmu.

Tuntuļu Jurītim skaidrs: valsts institūcijas nevar un nedrīkst izdot neparakstītus dokumentus vai normatīvos aktus, kurus neviens nav pieņēmis. Nezin kāpēc FM iedomājas, ka publiskā komunikācija var būt anonīma, ko? Ka nodokļu maksātāju naudu var tērēt, taisot kaut kādas anonīmas smadzeņu skalošanas kampaņas. Centis Ūbele un Neo — tas jau ir noiets etaps. Dāmas un kungi, iepazīstieties: FM jaunais viedokļa līderis un runasvīrs — Jānis Komikss!


Komentāri (1)
Mārtiņš Štāls: Tikai, manuprāt, šo propogandu neizplata FM, bet gan Latvijas Banka: http://www.bank.lv/lat/main/all/sapinfo/tv/
Kura mūs apgaismo par stabilas valūtas un eiro ieviešanas plusiem, tai pat laikā ir pret nodokļu palielināšanu, tādā veidā atstājot tikai vienu alternatīvu - valsts budžeta izdevumu samazināšanu.
Gribētos, lai Jānis Komikss atnāk un paskaidro pensionāriem, valsts iestādēs strādājošajiem un citiem no valsts budžeta naudu saņemošajiem, kādēļ viņi tuvākajos gados saņems mazāk vai vispār zaudēs darbu un kā interesēs tas ir.
09/10/2010 21:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: