RSF uztur Wikileaks spoguļserveri; parādās jauni fakti «izvarošanas» lietā
Publicēts 26. decembrī, 2010.
Iepriekšējo nedēļu laikā Wikileaks sistēmai tika izveidoti vairāk nekā 700 spoguļserveri, no kuriem vairāki atradās arī Latvijā — nav brīnums, ka viens no tiem bija reģistrēts LU Matemātikas institūtā (tas pats institūts, kurā strādā mūsu pašu Neo). Tomēr šiem spoguļserveriem bija tieksme uzrasties, brītiņu pastrādāt un tad — pieļauju, ka pēc zināmas pretdarbības — pazust, lai paralēli uzrastos citur.

Tagad RSF organizācija ir izveidojusi pastāvīgu spoguļserveri adresē wikileaks.rsf.org. Tur visi līdz šim nopludinātie Wikileaks materiāli būs pieejami pilnā apjomā, kā arī visa tā informācija, ko Asanžs publicēs turpmākajos mēnešos. (Jāatgādina, līdz šim publicēta tikai neliela daļa no diplomātiskās sarakstes, piemēram, attiecībā uz Latviju — tikai dažu depešu kopsavilkums. Bet būs vēl!)

“This is a gesture of support for WikiLeaks’ right to publish information without being obstructed,” RSF said. “We defend the free flow of information on the Internet and the protection of sources, without which investigative journalism cannot exist.”

Ja kādam ir vēlme rezervei paglabāt uz sava cietā diska ASV valdības klasificēto informāciju, tad var novilkt arhīvu ar līdz šim publiskoto informāciju arī caur torrentiem. Bet tur būtībā ir tas, kas jau ir ticis apskatīts dažādos medijos.

Tikmēr pirms svētkiem uzpeldēja jaunumi arī saistībā ar tā dēvēto «izvarošanas» afēru. Asanža advokāts informējis — Zviedrijas policija no servera dabūjusi lērumu ar īsziņām, ko abas it kā «izvarotās» zviedrietes viena otrai un vēl kaut kādām personām sūtījušas, saskaņojot safabricēto versiju par izvarošanu. Pilnu stāstu var lasīt The Register, ar atsauci uz ABC News.


Komentāri (1)
discover: Tas jau bija gaidāms, ka tas ir safabricējums, īstenība man jau tas bija skaidrs jau no paša sākuma!
27/12/2010 15:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: