Pārsteigumi raidošo mediju frontē!
Publicēts 4. decembrī, 2009.
Šonedēļ pārsteigumu sagādāja Latvijas Radio, kuru pēdējā laikā bija jau ierasts uzskatīt par neveiksmīgu pasākumu, kurš tūlīt, tūlīt jāapvieno ar tikpat neveiksmīgo LTV, vai arī jāklapē ciet abi. Taču izrādās, ka Kolāts šim puspuvušajam kuģelim ir izrādījies varens kapteinis, un viņa kuģis atkal pacēlis buras! Un skaidrs, ka tas izsauca pretestību!

Vispirms — Kolāts: 

«Plānots, ka LR ieņēmumi šogad par 800 000 latu pārsniegs izdevumus,» apstiprināja LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. «Bet ne pie kādiem apstākļiem šos 800 000 latus nevar saukt par peļņu. Bezpeļņas uzņēmuma gadījumā šī nauda tiek izmantota iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Iepriekšējā gada zaudējumi pēc gada pārskata bija 800 950 lati. Tātad viss ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem tiks novirzīts šī mērķa īstenošanai,» skaidro Kolāts. 

Padzirdot par šo sasniegumu, ir skaidrs, ka komerckanālu uzturētais viedoklis par to, ka valsts nespēj saimniekot, un LR un LTV ir anarhronismi, kurus steigšus jāizformē vai jāatdod privātajiem, ir — maigi izsakoties — pilnīgi aplams. Lai glābtu grūstošo viedoklīšu konstrukciju, PR arēnā metās TV3! 

Baiba Zūzena: 

«Situācija, kad Latvijas Radio (LR) ieņēmumi šogad par 800 000 latu pārsniegs izdevumus, apliecina, cik nesaimnieciski tiek vadīts šīs uzņēmums,» biznesa portālam "Nozare.lv" pauda TV3 direktore Baiba Zūzena. (Izcēlums mans — I.L.)  

«Viņa skaidroja, ka, acīmredzot, LR nav spējuši plānot savus izdevumus un ieņēmumus, kā arī nemākulīgi ir apsaimniekojuši savu finanšu plūsmu.» (Pirmo reizi mūžā redzu, ka simttūkstošu peļņa vistrakākās ekonomiskās krīzes laikā tiek nosaukta par «nemākulīgu finansu plūsmu» — I.L.)

Un, lai šo viedoklīti pastiprinātu, uz fronti no aizmugures tika izsaukti papildspēki — Raidorganizāciju asociācijas Gunta Līdaka: 

«Līdzīgu viedokli pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, sakot, ka LR ir nopietnas grāmatvedības, ekonomiskas un finanšu rakstura problēmas, jo tas nespēj tikt galā ar savu naudas plūsmu.» (Atkal — vairāk nekā miljona eiro peļņa ir… «nespēja tikt galā ar naudas plūsmu!»)

Lai arī šim jandāliņam ir sava smieklīgā puse, tas parāda: 1) sabiedriskā raidsabiedrība, ja tā ir daudzmaz pieredzējušās rokās, var strādāt normāli; 2) ja citi cilvēki ir skandinājuši kādu mantru (šinī gadījumā — «LR ir ekonomiski neveiksmīgs un nepamatots projekts»), tad ar laiku ļautiņi paši notic savai mantrai un brīdī, kad izrādās — patiesībā ir tieši otrādi, liek vaļā tāāādus brīnumus, ka pat Ričards Niksons, kur nu vēl vietējais Kangars, griežas kapā otrādāk.


Komentāri (3)
wtm: Negribas jau slavēt TV3 direktores PR izteikumus, bet vai autoraprāt uzņemums, kura ieņēmumu peļņas līkne svārstās, kā seismogrāfs Kuriļu salās, ir stabils un ar labu vadību? Tas nozīmē, ka kaut kas ar vadības kursu nav bijis kārtībā, taču šķiet tagad viss steigšus sakrāmēts pa plauktiem :)
04/12/2009 20:10
===: paldies imant par rakstu
04/12/2009 21:56
burts: Neiedziļināšanās un sekošana iepriekšpieņēmumiem ir mūsdienu mediju un sabiedrības tipiska iezīme. Šajā gadījumā uzskatāma līdz smieklīgumam! :)))
06/12/2009 11:46
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: