Neo! Nāc un paņem savu organizāciju! ;)
Publicēts 17. maijā, 2010.
Nav nekāds noslēpums, ka Reporters Sans Frontières organizācijai viens no galvenajiem uzdevumiem ir t.s. kiberdisidentisma — jeb pilsoniskās aktivitātes internetā — aizstāvēšana visur un jebkur pasaulē. Šim nolūkam RSF ir gan izveidojusi īpašu interneta disidentiem domātu rokasgrāmatu, gan palīdzējusi arestētiem blogeriem, gan cīnās ar tādiem internetu cenzējošiem režīmiem kā Ķīna un Kuba.

Kad Neo sāka savas aktivitātes, bet politiķi tiesībsargājošajām instancēm izvirzīja par prioritāti viņa noķeršanu, droši vien daudziem radās nojausma, ka palīdzība Neo būs nepieciešama agri vai vēlu. Redzot, kā RSF visiem iespējamajiem likumā paredzētajiem līdzekļiem aizsargā interneta aktīvistu intereses, es nolēmu iejaukties un piereģistrēju NVO — bezpeļņas biedrību 4ATA tāpēc, lai šo «karsto» nosaukumu nepamanītos savākt kādi spēki, kuru mērķis būtu diskreditēt vai politizēt Neo iniciatīvu. Tagad «draugos» aizsūtīju Neo advokātam Loskutovam vēstuli, kurā lūdzu nodot šādu ziņu: mana iniciētā 4ATA nevalstiskā organizācija tiek nodota Neo rīcībā (vai fiziskai personai Poikānam, vai viņa līdzgaitniekiem, vai tamlīdzīgi), ja tas ir lietderīgi.

Ja vēlaties šo NVO izmantot tālāk savu sabiedrisko darbību turpināšanai — ņemiet tik ciet! Vienīgais lūgums — biedrību neizmantot nekāda veida politikā (būtu dīvaini, ka NVO, kuras dibināšanā zināma loma bijusi arī RSF, tiktu vēlāk pielietota savtīgu politisku interešu bīdīšanā). Tāpat es ļoti ceru arī, ka jebkuram aktīvistam vai atbalstītājam būs iespējams iestāties 4ATA biedrībā, kā tas statūtos ierakstīts patlaban.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: