Mūžīgie «ekspertiņi» dodas… pārtikas biznesā :)
Publicēts 1. martā, 2010.
Tie, kas sekojuši šim blogam ilgāku laiku, būs pamanījuši manu gānīšanos par visuresošajiem «ekspertiņiem», kas spēj piespamot jebkuru mediju ar savām atklāsmēm. Tagad vieni no spilgtākajiem «mūžīgo ekspertiņu» kategorijas pārstāvjiem — Ēriks Stendzenieks un Vadims Jerošenko — tagad devušies pārtikas biznesā!

Stendzenieks, kā zināms, kļuvis par akcionāru smiltsērkšķu sulas biznesā, kamēr Vadima Jerošenko kompānija Laika Stars pirms kāda laiciņa dižojās ar stratēģiskā investora lomu dārzeņu konservēšanas firmiņā Velte Eko. Interesants fakts — Laika Stara apgrozījums divos gados pirms 46% Veltes Eko daļu 112,5 tūkstošu latu nominālvērtībā pārņemšanas bija ap 270 tūkstošiem latu gadā — turklāt Laika Stars solīja tuvākā gada laikā ieguldīt vēl 200 000 latus, t.i., gandrīz visus savus ieņēmumus. Interesanti — vajadzēs palūkot, kas noticis ar šiem plāniem! ;)

Ko nozīmē fakts, ka krīzes laikā pat divi pieredzējuši konsultāciju nozares darboņi metušies atpakaļ pie pamatvērtībām —  pie zemes darbiem?

Dienas biznesa pieredzējušākais ekonomikas analītiķis Māris Ķirsons vēl divus gadus pirms krīzes sākuma sludināja faktu, ka «liesajos gados» uzņēmēji atteiksies no visa, kas palīdzēs samazināt izmaksas. Un visādu konsultantu — pašpasludinātu «ekspertiņu» (šis apzīmējums gan attiecas uz Jerošenko, ne Stendzenieku) pakalpojumi izrādīsies ne pārāk vajadzīgi. Ja pareizi saprotu, tad «agriešanās pie dabas» vērtējama kā «glābšanas riņķa» radīšana gadījumam, lai nu būtu vismaz kaut kāds bizness, ja pamatdarbība pilnībā izjūk?

Ak nē, atvainojos. Nu protams! Būt par «stratēģisko investoru» kaut kādā zaptes brūzī Lažas pagastā — tas taču ir tālredzīgs ieguldījums nākotnes vārdā, kuru ar peļņu varēs pārdot pēc krīzes beigām!


Komentāri (1)
Chirix: Man gan šķiet, ka krīzes laikā ieguldīt vietējā mazajā ražošanā ("kaut kādā zaptes brūzī Lažas pagastā") ir daudz cienījamāk un prātīgāk nekā dibināt biedrību "4ATA", lai iegūtu 5 minūtes slavas, kaut arī pašam nav nekāda sakara ar Neo. Vai ne?
01/03/2010 14:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: