Meistars webmāsters — biedrs Šaraškins!
Publicēts 21. novembrī, 2009.
Kamēr pārvācos no viena dzīvokļa uz otru, nācās drusku paciesties bez interneta. Par laimi, manam SonyEricsson ekrāns pietiekami liels, lai visu vajadzīgo (e-pasts, pārlūks, failu aizsūtīšana) varētu nodarīt arī pa GPRS. Un te nu piefiksējām vienu ķēmīgu lietu.

Daži portāli, ja tos atver ar telefonu, ielādējas nevis vienreiz, bet divreiz! Pie šī grēka tika pieķerti apollo, Citas Dienas.lv un Db portāli — tātad kaut kur droši vien vēl ir arī citi. Visticamāk, ka tas notiek, arī atverot ar Mozillu, tikai tas notiek tik ātri, ka lietotājs parasti nepiefiksē. No sākuma man nepieleca, kāpēc katrai lapai jālādējas divreiz, ja pilnīgi pietiek ar vienu reizi. Bet tas tā liekas, tikai skatoties no veselā saprāta viedokļa. 

Ja lapa atveras katram lietotājam divreiz, tad statistika noindeksē nevis vienu, bet divus skatījumus  (kaut arī pie viena unikālā apmeklētāja). Taču webmāsters, sauksim viņu šeit par biedru Šaraškinu, domā nevis no veselā saprāta, bet gan peļņas viedokļa: ja katrs lapas apmeklētājs noindeksējas statistikā pa diviem vai — iespējams — pat vairāk lāgiem, tad reklāmdevējiem var uzrādīt smukāku tabulu, kurā redzams, kā apmeklētāji mīl šo portālu. Webmāsters Šaraškins priecājas līdz ar portāla īpašniekiem, bet īstenībā, lai iegūtu patieso viena unikālā apmeklētāja apskatīto lapu statistiku, Šaraškina tabula jādala ar divi vai pat trīs. Interesanti, vai viņi bannerus tirgo pēc tā, cik reizes tie skaitās apskatīti, vai arī pēc tā, cik reālie klikšķi uz tiem tiek izdarīti? :) 

Tādi lūk, draugi, secinājumi pēc laiciņa, kurā iztikts ar telefona pārlūkprogrammu. Ja kādam ir cits — saprātīgs un ticams izskaidrojums, kāpēc webmāsters Šaraškins portālus nokonfigurē uz automātisko pārlādēšanos, tad laipni lūgti dalīties! :)


Komentāri (1)
Vilis: No manis neviens nedabū nevienu kliku, tā kā visi skaitītāji browserī nobloķēti.
:P
22/11/2009 11:42
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: