Kā noslēpt to, ka baņķieris arestēts par pusmiljarda atmazgāšanu?
Publicēts 4. aprīlī, 2009.
Šeit ir aizkulišu stāsts par materiāla tapšanu, kas ir pietiekami dīvains, lai tam veltītu bloga ierakstu. Likvidējamajā Ogres Komercbankā, kuru aizmuguriski mēdz dēvēt arī par Ogres Komercbandu, pazuduši ne tikai trīs miljoni dolāru kādam naftas tirdzniecības uzņēmumam Kinden Assets Corp. Pirms kāda mēneša es ar izbrīnu uzzināju, ka OKB bijušais valdes loceklis un akcionārs Jurijs Frolovs jau četrus mēnešus sēžot aiz restēm par pusmiljarda dolāru atmazgāšanu!

Bet vēl dīvaināk par to, ka caur Latviju atmazgātas šādas summas (aizdomas par to bija bezmaz jau kopš OKB pastāvēšanas pirmās dienas) ir tas, ka veselus četrus mēnešus kopš Frolova aresta neviens par to nebija dzirdējis! (Arī es jums vairs nepateikšu, no kā es to padzirdēju, jo pārbaudīju visus faktus tik daudzās vietās, ka patlaban jau esmu aizmirsis, kurš pirmais man par to pateica.)

Tad man kāda liela medija finansu vadības pārstāvis pateica tādu lietu, ka likvidējamās OKB atlieku un to akcionāru vārdā kādam PR vai reklāmas kantorim ir dots darbiņš — nodrošināt to, ka nekāda informācija nekādos medijos par OKB neparādās. It kā tas tiekot darīts, maksājot mediju reklāmas daļām nevis par to, ka informācija tiks ievietota, bet… ka netiks ievietota! :) Labi, ka vismaz uz Mediju Namu un NRA tas nekādi neattiecas ;) Runā arī, ka šādus līgumus atsevišķiem medijiem (nekādā gadījumā ne visiem!) sāka piedāvāt pēc tam, kad es NRA publicēju stāstu par to, kā bijušais KNAB Tehniskā nodrošinājuma daļas vadītāja vietnieks Ilmārs Susējs pēc aiziešanas pensijā pārkvalificējās par pastkastītes firmas direktoru Ukrainā (lasi — «moikas» turētāju). Šī paskastītes firma bija saistīta ar OKB, kurā bez tam strādāja Susēja dēls.

http://www.nra.lv/zinas/1354-bijusais-knab-darbinieks-klust-par-biznesmeni-ukraina.htm

Ja kāds zina vēl kādus līdzīgus gadījumus un/vai summas, kā arī jaunu info, kura varētu apstiprināt vai noliegt šajā ierakstā publicēto versiju (uzsveru, tā nav oficiāla vai pēc «divu savstarpēji neatkarīgo avotu» kritērija pārbaudīta informācija, tāpēc arī tiek publicēta blogā, nevis NRA), tad esiet tik jauki un iekomentējiet zem šī raksta vai atsūtiet uz imants.liepins@sib.org.lv! Anonimitāte garantēta ;) 

NB! Informācija par Ogres banku ir pieejama pilnā, rediģētā versijā rakstā: 
http://www.nra.lv/articles/print.htm?id=19323


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: