Ja nu kādam gribas savākt piecas štukas no Eiropas Parlamenta…
Publicēts 20. janvārī, 2011.
Eiropas Parlaments (tas ir tas, kurš Strasbūrā — nevis Briselē) izsludinājis konkursu žurnālistiem, kurā var vinnēt piecus tūkstošus eiro. Kāds nosacījums? Tiem jābūt rakstiem, kuros… reklamētas ES būšanas.

Atstājot malā pārdomas par to, cik ētiski ir no institūciju puses dalīt nodokļu maksātāju naudu, apbalvojot rakstus, kuros tiek apskatītas tās pašas institūcijas, kuras dala iepriekšminēto naudu (manuprāt — nosaukt žurnālistu uzpirkšanu par «konkursu» ir tas pats, kas saukt prostitūciju par «modeļu kastingu»), iesaku tomēr apsvērt iespēju piedalīties šajos konkursos. Kaut vai tāpēc vien, ka pieci tūkstoši nevienam žurnālistam pašreizējā Latvijas situācijā par ļaunu nenāks!

Pilna ziņa. Eiropas Parlaments (EP) aicina mediju pārstāvjus līdz 31. martam Žurnālistikas balvai pieteikt darbus, kas ziņojuši par Eiropas lietām un veicinājuši izpratni par Eiropas Savienības (ES) institūcijām vai politikas jautājumiem, aģentūru LETA informēja EP pārstāvniecībā Latvijā.

Balvu piešķirs četrās kategorijās — prese, radio, TV un internets. Katras kategorijas uzvarētājs saņems balvā 5000 eiro (3500 latus).

EP Žurnālistikas balvai var pieteikties individuāli vai komandā līdz pieciem dalībniekiem. Darbiem jābūt publiskotiem laikā no 2010.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam vienā no ES oficiālajām valodām. Dalībniekiem jābūt ES dalībvalstu pilsoņiem vai rezidentiem un reģistrētiem žurnālistiem. Konkursa noteikumi un pieteikuma formas pieejamas Žurnālistikas balvas mājaslapā "www.eppj.eu". Pieteikumu pieņemšana notiks līdz 31.martam. Pagājušā gada EP Žurnālistikas balvu saņēma Polijas, Ungārijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes žurnālisti.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: