Itālija: «Maita Berluskoni aizliedz diskusijas TV!» Latvija: «Nelieši tādi, viņi rīko diskusijas TV!»
Publicēts 27. jūlijā, 2010.
Dīvainā un nekad līdz galam neizprotamā zeme, kuru sauc par Itāliju, šopavasar pirms vēlēšanām nodrošināja kārtējo skandālu pa visu Eiropu.

Berluskoni juta, ka viņa pozīcijas pirms vēlēšanām ir saplakušas, un izdarīja kārtējo sava stila gājienu: aizliedza politiskās diskusijas televīzijā. (Viņš to var izdarīt visai vienkārši: kā akcionārs viņš kontrolē lielāko privāto mediju koncernu, savukārt kā premjers viņš kontrolē visas valsts raidstacijas RAI tīklā.) Protams, ka Itālijas žurnālisti rīkoja protestus un mītiņus, lūkoja cenzūru apiet, iesaistīja palīdzības sniegšanā arī RSF… Viedoklis visiem ir viens: «Maita Berluskoni — cenšas turēt tautu mucā un barot tikai ar savu propagandas ķīseli!» Nav brīnums, ka Itālija preses brīvības indeksa kartē jau sen iekrāsota sarkana.

Paiet pusgads, un vēlēšanas tuvojas arī Latvijā. Bet kas notiek pie mums? Tieši pretējais! Sabiedriski politiskas diskusijas pirms vēlēšanām nopietnā līmenī rīko tikai LNT, pie kam vairākus ciklus. Bet kā to uztver cilvēki, kas sevi sauc par «ekspertiem», un arī daudzi LNT darbinieku kolēģi — žurnālisti no citiem medjiem? Pareizi, viņi izmanto ikvienu iespēju, lai publisku diskusiju rīkošanu par valsts nākotnei svarīgākajiem jautājumiem NOSODĪTU!

Pirms gānīties par to, ka Ēķis sarīkojis diskusijas un — kādas šausmas! — nav uzaicinājis gānītāju piedalīties tajās, derētu paskatīties, kā šī situācija izskatās no malas. Iedomājieties, ka jūs esat francūzis vai dānis, un kāds latvietis jums stāsta: «Sabiedriskajai televīzijai pirmsvēlēšanu diskusiju rīkošanai nav nauda. Nelietīgais privātais kanāls LNT toties par savu naudu rīko diskusiju ciklus, kuros — ārprāts! — gudri, pieredzējuši, panākumiem bagāti cilvēki atļaujas brīvi izteikties par ekonomiku, politiku un valsts nākotni!!! Nu kā var rīkoties tik noziedzīgi!»


Komentāri (1)
...: Tev laikam simpatizē PPL vai arī tu vispār neesi pamanījis kādi personāži tur piedalās? Pirmajā raidījumu ciklā pat izmantoja PPL logo un paziņoja, ka tas jau esot tikai vienkārši riņķis... Tad jau labāk nerīkot diskusijas, nevis rīkot tās par labu vienam politiskajam spēkam! Stendzinieks zīmējot savus debīlos zīmējumus cilvēkus par muļķiem uzskata.. Pats taisa reklāmas cilvēkam kurš nu nekādīgi nevar tikt saistīts ar vārdu 'patiesums', bet dirš ēterā par taisnību, patiesību utt.
27/07/2010 22:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: