Dievs, pasargi mani no draugiem, ar ienaidniekiem es kaut kā pats tikšu galā!
Publicēts 3. augustā, 2009.
Apmēram tā iznācis bēdīgi slavenajā gadījumā ar literārā žurnāla «Karogs» un Delfu publicēto parodiju par literāro vidi — Riharda Bargā sacerēto teksteli ar nosaukumu «Tenkas». Visi mediji un lērums blogu (ieskaitot šo) jau vēstīja, ka tiesa šajā tekstelī apironizētajai dzejniecei Agitai Dragunai par labu piedzina 10 000 latus no abiem medijiem un Bargā.

Tā kā «Karogam» ar tiesu darbiem līdz šim nekad nebija gadījies nodarboties, redaktore Ieva Kolmane (būdama arī vienlaikus Rakstnieku Savienības priekšniece) prasīja padomu Andrim Grūtupam, kurš arīdzan ir Rakstnieku Savienības biedrs. Tas ieteica sava biroja advokātu Erlenu Kalniņu, kaut gan goda un cieņas lietās daudz pieredzējušāki un veiksmīgāki ir Agris Bitāns, starptautiskā biroja Eversherds Bitāns līdzīpašnieks, un Mārcis Krūmiņš no Skudra&Ūdris, neskaitot citus. Tā nu abi mediji pirmajā instancē Dragunai zaudējuši.

Kolmane parakstījusi orderi advokātam, un tagad iznāk tā: ja Kalniņš pagrūdīs lietu arī apgabalā, tad, protams, nāksies atvadīties no piespriestajiem 4000 latiem (vēl tikpat jāmaksā Delfiem, un vēl 2000 — pašam Bargajam). Bet, ja Kalniņš apgabalā izraus uzvaru, tad viņa honorārs arī būs aptuveni tikpat liels, ja ne lielāks! Un tādam nekomerciālam žurnālam kā «Karogs», kas pārsvarā pārtiek no Kultūrkapitāla dotācijas, tā ir jūtama nauda. Te nu vietā ir teiciens: «Dievs, pasargi mani no tādiem draugiem, ar ienaidniekiem es pats tikšu galā!» 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: