Bandīti tikuši paši pie sava lobija valstiskā līmenī!
Publicēts 15. oktobrī, 2008.
Lidojuma augstumus uzņēmusi kāda jaundibināta biedrība, kas jau mēneša laikā pēc izveidošanās pavisam klaji pretendē būt par dažādu bandītu un noziedznieku lobiju valstiskā, profesionālā līmenī. Proti, runa ir par jaunizveidoto Krimināllietu advokātu biedrību (KLAB), kurā apvienojušies tie advokāti, kas cenšas nopelnīt arvien lielāku naudu, pestījot no cietuma laukā visādus zagļus, krāpniekus un slepkavas.

KLAB uzreiz, kā tautā saka, ķērusies vērsim pie lietas. Lasām LETĀ, ko biedrība realizē:

«Biedrības pārstāvji kritizē patlaban spēkā esošo Kriminālprocesa likuma redakciju. Egons Rusanovs uzskata, ka «likums ir neizdevies». Arī advokāts Rinalds Bušs uzskata, ka «šobrīd, saskaroties ar KPL, rodas nopietnas problēmas». Savas darbības gaitā biedrība ir gatava rosināt virkni kriminālprocesuālo darbību reglamentējošo normatīvo aktu grozījumu, «kas domāti nevis kaut kādiem VIP klientiem [..], bet gan taisnīgam krimināltiesisko attiecību noregulējumam procesuālā ceļā».

Tulkojumā no skaisto, nogludināto frāžu valodas tas nozīmē: advokāti spiesti konstatēt, ka likums darbojas cietušo, upuru un valsts (policijas, prokuratūras…) interešu vārdā, tāpat veiksmīgi sargā lieciniekus, bet neļauj noziedzniekiem izlocīties. Un, ja tev «šobrīd, saskaroties ar KPL, rodas nopietnas problēmas» — par to jau nu gan nevajadzētu brīnīties, ja tu aizstāvi vainīgos! ;)

«Mēnesi ilgās pastāvēšanas laikā LKAB biedri ir iesnieguši Saeimas Juridiskajā komisijā priekšlikumus grozījumiem Kriminālprocesa likumā» — tātad redzam, ka bandītu lobijs uzsācis aktivitātes ne ar vārdiem, bet konkrētiem pasākumiem. Sakarā ar to apsveicam visus noziedzniekus — jums ir paveicies, ka jūsu advokāti iestājas par jums ne tikai tiesas zālē vai pirmstiesas procesuālo darbību veikšanas laikā, bet arī valstiska lobija līmenī! Cita lieta, ka tas ir tikai laika jautājums, kad šāds bandītu interesēs strādājošs lobijs godīgajai tautas daļai noriebsies, it sevišķi tiem, kam kādreiz gadījies pabūt cietušo vai liecinieku lomā. 

Komentāri (1)
Reinhards: godīgi sakot, tā īsti nesapratu ar ko tā Krimināllietu advokātu biedrība nodarbojas..
17/10/2008 11:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: