ASV lobista dēļ Latvijas politiķi piekrāvuši bikses
Publicēts 10. novembrī, 2011.
Savādāk kā bikšu piekraušanu šoreiz, piedodiet, man to negribas nosaukt. Pirms pāris dienām Rīgā ieradušies mūspusē neredzēti putni — lobisti no Čikāgas firmas Shomon, Inc. — apstaigāja dažādus mūsu varas līmeņus. Vietējie bija pārliecināti, ka lobistus nolīdzis visu nīstais Vladimirs Vaškevičs.

Politiskā elite, kurā šobrīd kontrolpaketi ieguvis ar baltiem diegiem sašūtais Frankenšteina briesmonis, saukts par Vienotības/ZRP/«sešinieku» valdību, nekavējoties vienojās kopējā nostājā: šādu lobistu nolīgt ir smieklīgi nejēdzīgs gājiens. Gan Vienotības frakcijas deputāti Saeimā kratījās vaļā no Shomon viesiem, gan Dombrovskis atteicās tikties ar atnācējiem no citurienes, gan sorosīti un viņiem pietuvinātie žurnālisti cenšas atrast visus iespējamos ieganstus, lai mazinātu amerikāņu juristu un polittehnologu ierašanās nozīmi.

Jo patiesībā visi viņi ir piekrāvuši bikses!

Kas rada šādu (ak jā, droši vien nepareizu un kļūdainu, un nepamatotu) iespaidu, ja skatās no malas? Lobistu kantora dibinātājs Daniels Šomons ir ne vairāk, ne mazāk kā viens no Baraka Obamas ilggadējākajiem politikas padomniekiem un tuvākajiem palīgiem. Tieši viņš bija kopā ar Obamu jau kopš pašreizējā prezidenta pirmajiem nopietnajiem panākumiem politikā: no Ilinojas štata parlamenta lokālā politiķa tieši viņš kā kampaņu vadītājs un politiskais direktors izveidoja prezidenta amata kandidātu laikā, kad vienīgā vieta, kur melnādainais varēja tikt nopietni apsvērts kā pretendents uz Ovālo ofisu, bija bandītu seriāls «24 stundas». Daniels Šomons bija tuvākais Obamas padomdevējs, ziedojumu vācējs un «appuišotājs» gandrīz 10 gadus — no 1997. līdz 2006. gadam, tātad laikā, kad Čikāgas pilsētas līmeņa politiķis kļuva par štata likumdevēju, pēc tam — par ASV senatoru un vēl pēc tam — par Demokrātiskās partijas nominēto kandidātu uz prezidenta amatu.

Un tieši tāpēc visi vietējie jenoti, jetiji un čupakabras cenšas maskēt savu neizpratnes pilno izbīli, stāstot, ka «tas jau nekas nav». Kamēr nav paši paņemti aiz čupakabras.


Komentāri (2)
Zandis: Un par ko tad ir piekrāvuši politiķi bikses? aizmirsi uzrakstīt? izskatās pēc tvnet smirdraksteļa - sensācijas tīkotājs bez pašas sensācijas
11/11/2011 15:08
Andris: Ko tas nozīmē "piekrāvuši" :D?
16/07/2016 11:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: