Apsveicam žurnālisti Jolkinu! Labi pastrādāts!
Publicēts 31. decembrī, 2010.
Gribēju gada beigās uzrakstīt tādu apskatu par svarīgākajiem notikumiem šogad žurnālistikā, bet necēlās roka.

Vieni vienīgi skandāli ar īpašnieku un redaktoru maiņām u.c. nejēdzības, finansu nestabilitāte, Neo un Naglas arests, plus vēl Ņemcova slepkavība gaišā dienas laikā pilsētas centrā. Turklāt nekas neliecina, ka nākamais gads būs labāks.

Tā vietā gribas izcelt un atzīmēt Aleksandru Jolkinu — latviešu žurnālisti, kura mazpamazām, bet sistemātiski veidojas par vienu no mūsu profesijas jaunajām līderēm. Pēdējā gada laikā, saņēmusi grantu no Eiropas Žurnālisma Fonda, viņa kopā ar īru kolēģi Jamie Smyth mēnešiem strādājusi pagrīdē, iefiltrējoties bandās, kuras organizē Baltijas sieviešu laulības Īrijā ar pakistāņiem un citiem ne-ES pilsoņiem. Materiāls tiek publicēts reizē Īrijā un Latvijā — ņemiet ciet un lasiet stāsta sākumu SestDienā (jābūt vēl pašlaik pieejamai kioskos), un drīz nāks gatava arī grāmata!

Eiropas Žurnālisma Fonda vadītāja Brigitte Alftier (starp citu, viņa pati ir respektabla dāņu pētnieciskā žurnāliste) speciālā rakstā saka atzinīgus vārdus par Jolkinas un Smyth kopdarbu, dēvējot to par iedvesmu citiem. Novēlam tā turpināt, un ar nepacietību gaidām grāmatu!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: