Aizdomas par korumpantiem, kas grib sagrābt Rīgas Apriņķa Avīzi
Publicēts 26. jūlijā, 2011.
Veicot savus RSF līdzstrādnieka pienākumus, man iznāk sekot līdzi Latvijas mediju tirgus izmaiņām. Un šeit es uzdūros kaut kam tādam, ko nevaru izskaidrot. Pareizāk sakot, vienīgais izskaidrojums ir — pašlaik progresējoša korupcijas afēra!

Runa ir par Rīgas Apriņķa Avīzi, kuras primārā mērķauditorija ir tie novadi, kas agrāk veidoja Rīgas rajonu: Babīte, Garkalne, Salaspils, Baldone un citi. Lai arī Rīgas Apriņķa Avīze skaitās «tikai» rajona laikraksts, patiesībā šis medijs ir stipri vien ietekmīgs: visās šajās pašvaldībās dzīvo turīgās ģimenes, kas strādā Rīgā, līdz ar to šīs pašvaldības ir ekonomiski attīstītas, ikkatrai no tām pašvaldību budžeti sniedzas daudzu miljonu apjomā. Tāpēc arī avīze, kura strādā uz šīm pašvaldībām, ir ļoti ietekmīga, neraugoties uz to, ka ārēji ir «tikai» rajona avīze.

Kopš privatizācijas Rīgas Apriņķa Avīze piederēja darbiniekiem un visām rajona pagastu pašvaldībām. Tomēr, kā liecina novadu mājaslapās atrodamā pašvaldību sēžu informācija, viens no avīzes darbiniekiem/līdzīpašniekiem (valdes loceklis Uldis Dvinskis) šī gada laikā sācis par smiekla naudu uzpirkt kapitāldaļas no pārējiem līdzīpašniekiem ar neslēptu mērķi pārdot tās ar pieckārtīgu peļņu tālāk.

Lai to panāktu, Dvinskim bija jāpanāk viens sīkums: pašvaldībām (tām, kas ir avīzē līdzīpašnieces) bija jāatsakās no savām pirmpirkuma tiesībām uz daļām. Un šeit jau sāk nešaubīgi ost pēc korupcijas, afēras un KNAB kompetences!

Cik man izdevies izsekot, šobrīd no ļoti izdevīgā kapitāldaļu pirmpirkuma ir atteikušies Krimuldas novada deputāti, Stopiņu novads un Ādaži. Šajos visos novados pie varas atrodas Reģionu partija jeb «Rīgas Apriņķa Novadu Apvienība» (RANA) — sīkpartija, kuru vada no amata par nopietniem finansu pārkāpumiem atstādinātais Ādažu novadvecis Breidaks.

Ieskatoties KNAB datubāzē, atrodam — starp sīkpartijas ziedotājiem atrodams arī… Uldis Dvinskis, kurš ziedojis astoņus simtus uz pagājušajām pašvaldību vēlēšanām. (Kāds no bijušajiem Dvinska darbiniekiem neoficiāli atzina, ka arī pašvaldību vēlēšanās avīze atbalstījusi Breidaka partiju, tātad ziedojums nav bijis nejaušs.)

Pašlaik situācija izskatās ļoti bīstama: Dvinskis ziedojis īstajai, pareizajai partijai, un pēc tam tās pašvaldības, kurās šī pati partija ir pie varas, pavisam netīšām pieņem lēmumu tiešās Dvinska komerciālajās interesēs, kas ļaus partijas ziedotājam nopelnīt pieckārtīgi.

Ja kādam no lasītājiem ir papildus ziņas, informācija vai iespēja uzzināt kaut ko vairāk, lūdzu padot ziņu man arī! Jūtu, ka šī afēra labi nebeigsies. Jautājums tikai — kam?!
_________________
Avoti:
Krimuldas domes sēdes protokols (sk. 10. jautājumu 7. lpp.)
Ādažu dome (28. jūnija sēdes protokols)
Babītes www.pdf">lēmums (meklējiet 28. paragrāfu)


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: